administrator

  Bal Karnawałowy już za nami, wkrótce relacja !

więcej


Jak co roku zapraszamy wszystkich klubowiczów na Bal Karnawałowy, który od paru już lat, w tym roku także, organizujemy w Hotelu Mazurkas. Rozpocznie go walc w wykonaniu uczestniczek programu Debiutantki. Podczas części oficjalnej, którą poprowadzi znana i przez wszytskich lubiana Laura Łącz, tradycyjnie wręczymy również statuetki Ambasadora Przedsiębiorczości. Najważniejszym punktem programu pozostaje oczywiście huczna taneczna zabawa, która potrwa do późna w nocy. Ale możemy już zdradzić, co na ten wieczór przygotowała dla nas kuchnia Mazurkasa (prezentujemy je poniżej)

 

Zachęcamy też do skorzystania z propozycji noclegu i to nie tylko tych, którzy muszą dojechać z daleka. Dla uczestników balu ceny zostały obniżone o 50%. Cena pokoju jednoosobowego dla nas to teraz 170 złotych, a pokoju dwuosobowego 190 złotych. Rezerwacji należy dokonać osobiście, dzwoniąc do recepcji hotelu pod numer 22 721 47 47 49, aby uzyskać rabat wystarczy powołać się na klub!

 

sobota 16 lutego, godzina 18.30

MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel****

Ożarów Mazowiecki, ul. Poznańska 177

gdzie to jest


Obowiązują stroje wieczorowe!

 

Wciąż można dołączyć, lista uczestników balu nie jest jeszcze zamknięta!

 

Cena biletów dla członków klubu i osób towarzyszących to 100 złotych od osoby (netto), dla uczestników spoza klubu wynosi ona 250 złotych od osoby (też netto). Zgłoszenia prosimy przesyłać mailem na adres rsvp@kie.biz.pl, można to zrobić również telefonicznie: 603 333 711. Listę zamykamy 13 lutego o północy!

Wystawiamy faktury VAT.


 

Menu przygotowane przez kuchnię Mazurkasa


bufet zimny:

 

Kurczak gongbao na pikantnej piance z orzechów ziemnych i chili chutney z ananasa

Indyczka pieczona w całości w miodzie wielokwiatowym, balsamico i tymianku, serwowana z kompozycją rolad drobiowych z morelami, orzechami i wędzoną śliwką

Orientalne warzywa i słodka kapusta ze świeżym imbirem w papierze ryżowym, serwowana na sałatce z kopru włoskiego z sosami: słodko-kwaśnym oraz imbirowo-śliwkowym

Selekcja włoskich antipasti, aromatycznych oliw i świeżego pieczywa

Cukinia grillowana, rolowana z tatarem z oberżyny aromatyzowanym czosnkiem i kolendrą

 

sałaty i sałatki:

 

Sałatka z owczego sera z melonem miodowym, blanszowanym selerem naciowym i sałatą strzępiastą z sosem musztardowo-miodowym

Sałata dębowa z wędzonym kurczakiem, kolorową papryką i mandarynkami, z sosem z czarnej porzeczki

Sałatka z soczewicy z miodowym melonem, pomarańczami, owocami granatu i zieloną dymką

Sałata fryzyjska z mango, krewetkami, grejpfrutem rubinowym, ziołowymi grzankami i prażonym ziarnem lnu z vinaigrette mandarynkowo-pieprzowym

 

zupa:

 

Bulion limonowy z warzywami julienne, grzybami mun i świeżą dymką

 

bufet gorący:

 

Kotleciki z ciecierzycy przyprawiane harissą na musie z młodej karotki

Piccata z indyka aromatyzowana szałwią, podana w sosie Aurora

Filet z karmazyna w pieprzu cytrynowym na sosie beurre blanc

Pieczeń z prosięcia macerowana w wędzonej papryce i czosnku niedźwiedzim, na sosie koniakowym

Przewrotki drobiowe panierowane w panco z pikantnym sosem imbirowym

Cannelloni faszerowane musem ziemniaczanym z blanszowaną cebulą i dynią w sosie beszamelowym

Kluseczki szpinakowe z masłem szałwiowym

Pieczone ziemniaki ze słodką papryką, tymiankiem cytrynowym i solą morską

Chiffonade z włoskiej kapusty z szalotkami i koprem ogrodowym

Grillowane warzywa aromatyzowane kremem balsamicznym i miodem gorczycowym

 

desery:

 

Sernik z orzechów laskowych z kruszonką z palonej czekolady

Mus z mango i marakui na pralinowym spodzie

Mus z białej czekolady na pralinowym spodzie

Tarta kajmakowa z prażonymi płatkami migdałów

Torcik z białego maku na dacquoise

Beza z wiśniami karmelizowanymi i kremówką

 

napoje:

 

Woda gazowana i niegazowana, soki

Wino białe i czerwone, alkohole wysokoprocentowe.

Kawa i herbata




Magazyn przedsiębiorcy
Magazyn Auto Moto Styl
Magazyn Twarze Biznesu